top of page

JORNADES DE SENSIBILITZACIÓ

Les nostres trobades anuals "Jornades - Lúdic Esportives" tenen com a nexe d'unió el JOC i/o les activitats de caire motriu-esportiu i expressiu i el seu principal objectiu és sensibilitzar a tots i totes les participants (infants, mestres, estudiants, famílies...) de les diferents realitats de la nostra societat, del nostre entorn, treballant així els valors com la DIVERSITAT, el RESPECTE i la TOLERÀNCIA.

 

El nostre projecte de SENSIBILITZACIÓ I INCLUSIÓ AMB el JOC, correspon a la realització d’un conjunt de JORNADESmatinals amb propostes d'activitats LUDIQUES-ESPORTIVES i EXPRESSIVES , on hi participen conjuntament nens i nenes de diferents escoles de Barcelona, AMB i SENSE discapacitat.

Aquestes jornades, estan dissenyades perquè els grups classe participants disposin de material pertreballar de forma dinàmica i despreocupada abans, durant i després de les jornades.

Les activitats i propostes de JOC es plantegen , majoritàriament, sota una metodologia cooperativa que entenem és la millor manera d’intervenció per tal d'assegurar la participació activa i realde TOTS els nens i nenes ;sense i amb discapacitat, amb diversitat funcional, amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista)iambaltres trastorns i/o Necessitats Educatives Especials (NEE).

 

Les JORNADES permeten a les persones participants; alumnes, mestres i estudiants de diferents disciplines, conèixer les diferents realitats i generar esperit crític en relació a alguns dels valors més estesos dins la nostra societat com ara la competitivitat, l’èxit del més fort, el més ràpid, ...el concepte de pena o llàstima envers les persones amb més necessitat de suport,...

 

Les JORNADES tenen com un dels seus principals objectius a conseguir que els nens i nenes participants "es coneguin" i que se n'adonin que TOTS podem jugar i participar, sempre i quan les activitats siguin adequades, i es pugui comptar amb el suports que es necessitin. Aquest és el nostre repte en totes i cadascuna de les jornades.

HISTÒRIC

L’èxit de les Jornades Inclusives ens ha permès repetir l’activitat durant diverses edicions, des de fa més de 20 anys ininterrompudament fins aquest any que, malauradament, les vam haver de suspendre. Ben aviat seguirem amb les següents:

 

  • 25es  Jornades Esportives UNA ESCOLA PER A TOTHOM (Districte de Sant Andreu)

  • 15es  Jornades Esportives JUGUEM TOTS JUNTS (Districte de Sant Martí)

  • 4es    Jornades Esportives JUNTS PER CRÉIXER (Districte de Sarrià-Sant Gervasi)

  • 13es  Jornades de TALLERS 

  • 1res   Jornades DIVERTIM-NOS EN MOVIMENT, per a la Diputació de Barcelona.

QUÈ SÓN?

Activitats ludico-esportives (jocs de caire cooperatiu-no competitiu i jocs sensibilitzadors) amb participació de centres d’Educació Ordinària (EO) i d’Educació Especial (EE).

QUAN I ON ES FAN?

JEET. La darrera setmana del 2n trimestre, a Can Dragó amb els petits i a la platja de la Marbella amb els grups de mitjans i grans

JTJ. Juguem tots junts, la 2a setmana del 3r trimestre, a la platja de la Marbella.

JxC. Durant el mes d’abril, a les instal·lacions de l’escola Sant Ignasi.

JT. La primera quinzena de maig, al Poliesportiu CEM La Verneda.

DeM. De manera puntual per a tots els municipis de Barcelona que ho sol·licitin.

A QUI VAN ADREÇADES?

JEET, una matinal per a Cicle Inicial i els petits dels Centres d’Educació Especial; una segona per Cicle Mitja i els mitjans dels Centres d’Educació Especial i una tercera per Cicle Superior-Primer d’ESO i els grans dels Centres d’Educació Especial.

JTJ, 3 matins pels infants de 1r de Primària i els petits dels Centres d’Educació Especial, 1 matí pel curs de 3r de Primària i els mitjans dels Centres d’Educació Especial i un pel curs de 5è de Primària i els grans dels Centres d’Educació Especial.

JxC, 3 matins per als grups de 2n i 4t curs de Primària i els mitjans dels Centres d’Educació Especial.

JT, per a adults de Centres Ocupacionals, centres de Dia i Residències de Barcelona i estudiants de Graus Formatius d’especialitats de disciplines relacionades amb el magisteri d’educació especial, d’educació física, la integració social,..., de la ciutat de Barcelona

DeM, per a adults de Centres Ocupacionals, centres de Dia i Residències de Barcelona i estudiants de Graus Formatius d’especialitats de disciplines relacionades amb el magisteri d’educació especial, d’educació física, la integració social,..., de diferents municipis de Barcelona.

bottom of page