top of page

JORNADES DE SENSIBILITZACIÓ

Les nostres trobades anuals "Jornades - Lúdic Esportives" tenen com a nexe d'unió el JOC i/o les activitats de caire motriu-esportiu i expressiu i el seu principal objectiu és sensibilitzar a tots i totes les participants (infants, mestres, estudiants, famílies...) de les diferents realitats de la nostra societat, del nostre entorn, treballant així els valors com la DIVERSITAT, el RESPECTE i la TOLERÀNCIA.

 

El nostre projecte de SENSIBILITZACIÓ I INCLUSIÓ AMB el JOC, correspon a la realització d’un conjunt de JORNADESmatinals amb propostes d'activitats LUDIQUES-ESPORTIVES i EXPRESSIVES , on hi participen conjuntament nens i nenes de diferents escoles de Barcelona, AMB i SENSE discapacitat.

Aquestes jornades, estan dissenyades perquè els grups classe participants disposin de material pertreballar de forma dinàmica i despreocupada abans, durant i després de les jornades.

Les activitats i propostes de JOC es plantegen , majoritàriament, sota una metodologia cooperativa que entenem és la millor manera d’intervenció per tal d'assegurar la participació activa i realde TOTS els nens i nenes ;sense i amb discapacitat, amb diversitat funcional, amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista)iambaltres trastorns i/o Necessitats Educatives Especials (NEE).

 

Les JORNADES permeten a les persones participants; alumnes, mestres i estudiants de diferents disciplines, conèixer les diferents realitats i generar esperit crític en relació a alguns dels valors més estesos dins la nostra societat com ara la competitivitat, l’èxit del més fort, el més ràpid, ...el concepte de pena o llàstima envers les persones amb més necessitat de suport,...

 

Les JORNADES tenen com un dels seus principals objectius a conseguir que els nens i nenes participants "es coneguin" i que se n'adonin que TOTS podem jugar i participar, sempre i quan les activitats siguin adequades, i es pugui comptar amb el suports que es necessitin. Aquest és el nostre repte en totes i cadascuna de les jornades.

HISTÒRIC

L’èxit de les Jornades Inclusives ens ha permès repetir l’activitat durant diverses edicions, des de fa més de 20 anys ininterrompudament. 

 

  • 25es  Jornades Esportives UNA ESCOLA PER A TOTHOM (Districte de Sant Andreu)

  • 15es  Jornades Esportives JUGUEM TOTS JUNTS (Districte de Sant Martí)

  • 4es    Jornades Esportives JUNTS PER CRÉIXER (Districte de Sarrià-Sant Gervasi)

  • 13es  Jornades de TALLERS 

  • 1res   Jornades DIVERTIM-NOS EN MOVIMENT, per a la Diputació de Barcelona.

QUÈ SÓN?

Activitats ludico-esportives (jocs de caire cooperatiu-no competitiu i jocs sensibilitzadors) amb participació de centres d’Educació Ordinària (EO) i d’Educació Especial (EE).

QUAN I ON ES FAN?

JEET. La darrera setmana del 2n trimestre, a Can Dragó amb els petits i a la platja de la Marbella amb els grups de mitjans i grans

JTJ. Juguem tots junts, la 2a setmana del 3r trimestre, a la platja de la Marbella.

JxC. Durant el mes d’abril, a les instal·lacions de l’escola Sant Ignasi.

JT. La primera quinzena de maig, al Poliesportiu CEM La Verneda.

DeM. De manera puntual per a tots els municipis de Barcelona que ho sol·licitin.

A QUI VAN ADREÇADES?

JEET, una matinal per a Cicle Inicial i els petits dels Centres d’Educació Especial; una segona per Cicle Mitja i els mitjans dels Centres d’Educació Especial i una tercera per Cicle Superior-Primer d’ESO i els grans dels Centres d’Educació Especial.

JTJ, 3 matins pels infants de 1r de Primària i els petits dels Centres d’Educació Especial, 1 matí pel curs de 3r de Primària i els mitjans dels Centres d’Educació Especial i un pel curs de 5è de Primària i els grans dels Centres d’Educació Especial.

JxC, 3 matins per als grups de 2n i 4t curs de Primària i els mitjans dels Centres d’Educació Especial.

JT, per a adults de Centres Ocupacionals, centres de Dia i Residències de Barcelona i estudiants de Graus Formatius d’especialitats de disciplines relacionades amb el magisteri d’educació especial, d’educació física, la integració social,..., de la ciutat de Barcelona

DeM, per a adults de Centres Ocupacionals, centres de Dia i Residències de Barcelona i estudiants de Graus Formatius d’especialitats de disciplines relacionades amb el magisteri d’educació especial, d’educació física, la integració social,..., de diferents municipis de Barcelona.

Amb el suport de :

bottom of page